Στον αέρα η θαλάσσια αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη

Στον αέρα η θαλάσσια αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη

Αρ. Πρωτ. 7245/09.03.2010

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Στα χαρτιά, από ότι φαίνεται, θα παραμείνει η υλοποίηση της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο έργο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντικό για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, καθώς θα αναβαθμίσει το συγκοινωνιακό περιβάλλον της πόλης. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των πολιτών που μετακινούνται καθημερινά και η ανάγκη για τη βελτίωση του συγκοινωνιακού προβλήματος στην πόλη της Θεσσαλονίκης εγείρει το ζήτημα της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Η υλοποίηση του έργου της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας θα εξυπηρετήσει σε μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις των πολιτών και θα αποσυμφορήσει τις οδικές αρτηρίες της πόλης. Παρόλο αυτά δεν έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου, όσον αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εν λόγω έργου. Οφείλει η κεντρική εξουσία να δράσει άμεσα, έτσι ώστε να υλοποιηθεί αυτή η μορφή μετακίνησης, που θα βελτιώσει τον συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα του αρμόδιου Υπουργείου, αναφορικά με την υλοποίηση του έργου της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη;

Απάντηση Υπουργείου